Har du brug for at låne nogle penge, og har du guld liggende derhjemme i form af smykker eller andet, som du ikke ønsker at sælge, så kan du overveje, hvorvidt du bør pantsætte noget af dit guld. Hvis du pantsætter dit guld, betyder det, at du sælger det midlertidigt til en pantsætter, der opbevarer dit guld for dig, og at du dermed kan få det tilbage, når du ikke har behov for de penge, du får fra pantsætningen. Altså kan det være en god idé, hvis du ikke ønsker at skille dig helt af med dit guld. 

Først og fremmest skal du tjekke, hvorvidt dit guld rent faktisk er ægte guld Du skal først og fremmest tjeke metalmærket, der er på smykket for at finde ud af, om det er ægte. Hvis der står et mærke med tallene EP eller GP er der tale om et forgyldt smukke, og det er derfor ikke lavet i rent guld. Er du i tvivl om, hvordan du finder karaten og dermed kvaliteten af dine smykker, så få det vurderet hos en professionel. Du kan dog også se guldpriser her og få en nogenlunde idé om, hvad dit produkt er værd. Rent guld beregnes som 24 karat, mens det kan også være 14 karat. 

Sådan fungerer det

Hvis du vil pantsætte noget guld, er det simpelt at komme i gang med. Du indleverer det hos din pantsætter, hvorefter de prissætter det og verificerer det. Prisen bliver altid sat ud fra markedets højeste priser, så du kan sikkert indlevere det. Udbetalingen sker med det samme, så du får pengene, når du pantsætter dit guld, hvorefter du har det, indtil du vil sælge det tilbage til butikken. Dermed har du pengene med det samme, du skal bruge dem, og skal ikke vente, ligesom ved lån eller andet. Det er altså både let, simpelt og sikkert. 

Invester dit guld sikkert 

Guld er en sikker investering, og selvom ingen ved, hvad fremtiden bringer, er guld altid penge værd. Guld kan dog svinge i priser – både op og ned, som så meget andet, men det holder altid en vis værdi, og derfor er guld altid en sikker investering i modsætning til at have pengene stående i banken, der altid kan blive mindre værd med tiden grundet inflation. Går vi ind i krisetider er guld også en god investering, da det altid holder en vis værdi, og det er for mange rart at have noget fysisk i hånden man ved, er penge værd. Især i Europa, handles der ofte med guld, og det er heller ikke ualmindeligt at investere sine penge i guld fremfor aktier.