Mulighederne for at låne online, de såkaldte kviklån kan være svære at danne sig et overblik over. Heldigvis er der flere hjemmesider der tilbyder et overblik over de forskellige lånemuligheder samtidig med at de tilbyder at sende dig 3 online banker hvor du kan ansøge.

Fordelene ved at benytte disse hjemmesider er, at de tilbud de sender dig er nemme at ansøge og sammenligne. Det gør det muligt for dig at vælge det bedste tilbud. Et af stederne du kan undersøge er kviklånoversigt.dk 

Det du skal være opmærksom på og sammenligne er blandt andet ÅOP, rentesatsen og betalingsbetingelserne. Hvis der i tilbudet ikke er mulighed for at betale lånet tilbage før tid, skal du som udgangspunkt ikke acceptere tilbudet. 

Få mindst 3 tilbud og ansøg dem alle

En af de fordele ved at ansøge online er at det er nemt og hurtigt at ansøge og derfor bør du som udgangspunkt ansøge mindst 3 forskellige og efterfølgende sammenligne dem. Der kan være mange penge at spare ved at bruge tid på at ansøge og sammenligne. 

Når man ansøger et lån er det vigtigt at huske at en bank er en forretning som alle andre og et tilbud som udgangspunkt er til forhandling. Det gælder også banker. Selvfølgelig skal du have noget at forhandle med, men prøv. Det er ikke sikkert at du får noget ud af det, men du bliver altid bedre og næste gang vil du måske få noget ud af din forhandling.

Det vigtige budget

Inden man ansøger om et lån, er det vigtigt at man sikre at man har luft i ens budget til at låne. Det kan have store personlige og økonomiske konsekvenser, hvis man misvedligeholder et lån.

F.eks. er det umuligt at få et telefonabonnement og de fleste banker vil ikke snakke med en, hvis man står i RKI. Derfor er det en god ide at starte med at lægge et budget for at sikre, at man har råd til at tage et lån. Det gælder, uanset om det er et lån på et par tusinde kr. eller flere millioner kr.

Når du lægger et budget, så vær opmærksom på at der er plads til at møde med vennerne en gang i mellem og uforudsete udgifter. En måned eller 2 kan man godt have et meget stramt budget, men længere gør man sig sårbar overfor ikke at kunne overholde sine økonomiske forpligtigelser. Få evt. en ven til at hjælpe dig.